Parteneriat pentru Apicultură Sustenabilă

Partenerii de proiect, Melikoleg (România) și FiBL (Elveția), s-au alăturat pentru a construi un Centru de excelență pentru apicultură sustenabilă în Hamba lângă Sibiu, o instituție deschisă pentru transferul de know - how și schimb de experiență pentru comunitatea apicolă din România.

Obiectivele cuprind o consolidare a comunităţii apicole româneşti, cu un accent puternic asupra sectorului ecologic. Încheierea unui deficit de lungă durată în ceea ce priveşte educaţia şi formarea vor fi furnizate pentru a îmbunătăţi practica apicolă. Apicultorii vor fi instruiţi şi consultaţi de către experţi în apicultura ecologică şi conversie, încurajându-i să devină sau să rămână producători organici. Ei vor putea să aplice tehnici de prelucrare de înaltă calitate, ca o condiţie prealabilă pentru valorificare directă şi profitabilă a produselor lor. În cele din urmă, sprijinul de marketing va avea drept scop pe teren lung independenţa faţă de cumparatorii en-gros şi dezvoltarea unei mai mari responsabilităţi la locul de muncă.

Activităţile Centrului vor fi completate de un sprijin continuu prin consultanţă, acţiuni în reţea, cum ar fi înfiinţarea şi dezvoltarea unei Asociaţii Naţionale de Apicultură ecologică, excursii şi o bază de literatură de specialitate pe teme de actualitate, adaptate la nevoile speciale şi circumstanţiale din România. Centrul va găzdui de asemenea activităţi conexe precum apiterapie şi ecologie de albine, activând astfel atât apicultori cît şi publicul larg deopotrivă.

Beneficii directe includ evenimente educaționale că “Ziua albinei” pentru copii si tururi ghidate in jurul locației a proiectului, pentru vizitatori din România si din toată lumea.

Găsiţi aici calendarul activităţiilor planificate.

Proiectul este co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă cu suma de 240.320,45 CHF şi se desfăşoară pe o perioadă de 36 de luni. Partnerii vor contribui in valoare de 35.909.95 CHF. 

Mai multe detalii despre programul le găsiţi aici:

www.swiss-contribution.ro

www.swiss-contribution.admin.ch/romania

PROIECT CO-FINANȚAT PRINTR-UN GRANT DIN PARTEA ELVEȚIEI PRIN INTERMEDIUL CONTRIBUȚIEI ELVEȚIENE PENTRU UNIUNEA EUROPEANĂ EXTINSĂ.

Acest website nu reflectă neapărat poziția oficială a guvernului elvețian. Responsabilitatea pentru conținutul acestuia este asumată în întregime de parteneri.